Teknoloji

İnternetim Yavaşladı Sorununun Çözümü

Son birkaç gündür internetinizde sorun mu var. İnternet sağlayıcınızı arıyorsunuz, bilgisayarınıza ve modeminizi yeniden başlatıyorsunuz ama düzelmiyor mu? Hepimizin gözünde olup ama hiç birimizin görmediği bir nokta var. Günlerce bekledikten sonra neden internetim yavaş demenize hiç gerek yok. Bunu sebebi daha önceden yaptığımız ayarlar olacaktır. Merak ettiğiniz ayar ise DNS ayarlarınız olacaktır. Yasaklı sitelere giriş için kullanılan DNS adreslerinde sorun olunca sizin internetiniz de bağlantı sorunu gösterecektir. Son zamanlar aynı şekilde herhangi bir web sitesine girmeye çalışınca “sunucu görüntülenemedi” hatası almakla beraber sadece benim başıma gelmediğini öğrendim. Arkadaşlarda aynı sebeplerden dolayı sorun yaşamış ama anında müdahale ederek internet sorunlarına çözüm getirmiştir.

Hepimiz bir çok internet sitesine ulaşmak için kullandığımız DNS sunucuları hatalı olabiliyor. Sorunları beraberinde getirdiğinden dolayı sizi etkileyecek unsurlardandır.

Yapmanız gereken bilgisayarınızın ağ bağlantıları kısmına girip, sağ tıklayarak özellikler dedikten sonra DNS ayarları kısmında var olan DNS’leri siliniz sonra bağlanmayı tekrar deneyiniz. İnternetinizin eskiden olduğu gibi hızlı bir internete ulaşacaksınız. Yasaklı sitelere girmeniz bir süreliğine iptal olacak ama internetiniz eski hızına kavuşmuş olacaktır.

İnternetinizde halen bir yavaşlama söz konusuyla altyapı kaynaklı sorunlardan kaynaklanıyordur. İnternet hizmeti veren şirketin müşteri hizmetlerini arayarak internetinizin yavaşladığını, kopma sorunu olan kişilerinde kopma yaşadıklarını belirtmeleri durumunda gerekli çalışmalar yapılarak düzenlemeler sağlanabilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu