Genel Kültür

Askerden Kaçmanın Cezası 2019

Askerlik süresinin 15 aydan 12 aya düşmesinin ardından askere gidecekler için büyük sevinç kaynağı oldu. İşinden gücünden uzaklaşarak askere giden kişiler için süre daha kısalmış oluyor. Asker açığının ortaya çıkmasından dolayı askerden kaçanlar, yoklama ve bakaya kalanlara kötü haber geldi. Yakalanmaları durumunda para cezası verilmesi bekleniyor.

60 bin kadar asker kaçağının bulunduğu, yakalandıkları takdirde maddi olarak cezalandırılmaları hedefleniyor. Milli Savunma Bakanlığına uyarıda bulunması durumunda “yoklama kaçağı ve bakayaların yurt genelinde aranması” konulu bölümünde ceza miktarları da belirlenmiştir. Askerlikten kaçanlar maddi olarak cezaya çarptırılarak ceza süresi uzamadan sınırlandırılacaktır.

Askerliğin kısalmasıyla açığında kapatılması önemlidir. Emniyet genel müdürlüğünün harekete geçerek kaçakları yakalamak için çalışmalar yürütüleceği basına duyuruldu.

Düzenlemeler sonucunda yoklama kaçağı, bakaya kalanlar ve askerlikten kaçanları kapsayan genelge olacak. Yüksek cezalara çarptırılmak istemeyenler kendilerinin teslim olabileceğini göstermektedir.

askerden kaçma cezası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu