Menu

Çakalların Özellikleri Nelerdir

Doğanın yırtıcıları olan çakallar leş yiyiciler ve kemiriciler olarak bilinirler. Doğanın vahşi temizleyicileri olarakta bilinirler. Afrika’nın bozkırlarına yaşamlarını sürdürürler. Büyük avcılardan kalan yiyecek artıkları ile beslenirler. Grup halinde hareket eden çakallar kendilerinden üstün canlılarla karşılaştıkları zaman üstünlük sağlamak adına birlikte hareket ederler. Genelde 10-15 yıllık ömürleri vardır. Köpek cinslerin benzeyen çakallar, ürkek ve vahşi hayvanlardır. Tek başlarına avlanamazlar grup halinde hareket ederler.

Köpekgiller ailesinin üyesidir.

Çakallar dört türe sahiptir bunlar Canis adustus, Canis aureus, Canis mesomelas ve Canis simensis.

Çakallar uyanık canlılardır. Tehlike karşısında her an tedbirli davranırlar. Tilki gibi uyanık kurnaz hareket ederler, tek başlarına hareket etmeyerek sürülere karşı üstünlük sağlarlar.

Çakallar tilkilere benzetilir ancak daha büyüklerdir.

Kırsal ve yeşil alanlarında yaşamlarını sürdürürler.

Gece görüşleri iyi olmasından dolayı geceleri de ava çıkarlar. Gündüzleri saklanırlar gizlenirler. Gün içinde pek ortalıklarda görünmezler.

Vücut yapısı oldukça esneklik sağladığı gibi saatlik yaklaşık 50 kilometre hıza ulaşabilmektedirler.

Tek başlarına küçük ayları avlar ve leşlerle karınlarını doyururlar. Grup halinde kendilerinden büyük hayvanları avlayabilirler. Beslenmelerini doğadaki canlılarla karşılarlar.

Çakallar renk bakımından birbirinden ayrılırlar. Tür bakımından aynı olmalarına rağmen kürkü kirli sarı, sırt ve arka kısımları gri veya siyah, karın kısımları beyazımtırak renge sahiptir.

Gebelikleri ortalama 60-70 gün arasında sürer.

Dişi çakallar tek seferde 2 ila 7 yavru dünyaya getirirler.

Henüz 8-9 aylık iken kendi başlarına doğada yaşamaya başlarlar.

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.