Teknoloji

DNS Nasıl Değiştirilir Resimli

Mahkeme kararı ile erişime kapatıla web sitelerine giriş için DNS değiştirmek yeterli oluyor. Dünyanın en büyük sosyal ağları olan Facebook, Twitter, Youtube gibi yerlerin kapatılması alternatif girişe itmektedir. Yapılan hamle ile birlikte milyonlarca Türk kullanıcısı olan Twitter’ın kapatılması şok etkisi yarattı. Kısa süre önce sosyal medya üzerinden haberleşen kişiler artık bu platformu kullanamayacaklar. Büyük isimlerinde yer aldığı sosyal ağlardan Twitter’a erişimler dns değiştirilerek sağlanma imkanı bulunuyor. Öncesinde Youtube gibi dünyanın en büyük video paylaşım sitesi dahi kapatılırken herkesi dns değiştirerek tekrar erişim sağlamıştı. Bu sefer uygulanacak yöntem yine aynı olmaktadır.

Kullanacağınız dns adresi ile birlikte twitter gibi kapatılan sosyal ağlar üzerinde özgürce dolaşabilirsiniz. Girişiniz engellense dahi bu sayede erişerek hesabınızı kullanabileceksiniz.

Twitter Dns Ayarları’nı yaparak tekrar hesaplarınıza erişim sağlayabileceksiniz. Aşağıda verilen dns adreslerinizi bilgisayarınızdan ağ bağlantıları kısmından ayarlamaları yapınız.

8.8.8.8
8.8.4.4

Resimli anlatım olarak adım adım ilerleyelim dns değiştirmeyi;

  • Ağ ve Paylaşım Merkezini Aç tıkladıktan sonra karşımıza internet sayfası gelecektir
  • Ev Ağı “Bağlantılar: Yerel Ağ Bağlantısı” buraya tıklayınız
  • Karşınıza resimde olduğu gibi sayfa gelecektir “Yerel Ağ Bağlantısı Durumu”
  • Özellikler’e tıklayınız karşınıza çok seçenekli pencere açılacaktır
  • Internet Protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4) olana tıklayınız
  • Aşağıda bulunan resimde 3. adımda gösterdiği gibi dns ayarlarımızı değiştiriyoruz
  • Tamam dedikten sonra tekrar tamam diyoruz ve Yerel Ağ Bağlantısı Durumu’na gelip “Tanıla” butonuna tıklıyoruz
  • Dns adreslerimiz tanınmış olacaktır artık Twitter’a erişim sağlayabilirsiniz (Giriş sağlanmazsa bilgisayarınıza reset atın tam olarak dns adresleriniz ayarlansın) bu sayede girişiniz açılmış olacaktır.

Twitter girişi için hala sorun yaşıyorsanız eğer bize yorumlarınız ile birlikte ulaşın sizlere başka yöntemlerle sorunsuz olarak girişi sağlamanıza yardımcı olalım. Twitter hesaplarınıza özgürce erişim sağlayabileceksiniz uzun zamandır beklenen sorunun çözümü bizimle birlikte.

dns ayarlari

Kaydet

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu