Okul

Doktorluk Mesleği Hakkında Bilgi

Doktorluk tıp alanında uzun bir eğitim öğretim yılı sonunda sahip olduğu bilgileri hastaların iyileşmesine yönelik kullanan meslek dalıdır. Tıp alanında doktora yapmış olan kişiler hasta kişilere yardım edeceklerine yemin ederek doktorluk mesleğine başlarlar.

Ülkemizde doktorlar 6 yıllık üniversite eğitimi görerek pratisyen hekim olarak göreve başlar, reçete yazma ve hastanelerde çalışma iznine sahiplerdir. Doktorluk unvanına kavuşmak için sınavlara girerek uzmanlığa ulaşırlar. Sınavlarda doktorlar çalışma alanlarında yükselmeye hak kazanarak mesleklerinde yükseklik sağlarlar.

Çalıştıkları hastane ve kurumlarda nöbet listesinde yer alarak nöbetlerini tutarlar. Hastaneler acil vakalara karşılık 7/24 açık olarak hizmet vermektedir. Gerektiğinde gece vaktinde doktor ihtiyacı olduğunda sıcacık yatağından kalkarak hastane yoluna düşebilirsiniz. Doktorluk kutsal mesleklerden olup zamanla yarış içinde olurlar. Yapacakları müdahaleler insanları hayata tutunmalarını sağlayan faktörlerden olur.

Yurtdışında yüksek lisans yaparak tezlerini hazırladıklarında doçent ve profesör unvanlarına sahip olabilirler. Alınan eğitimler başarılarını göstererek yaptıkları çalışmalar sayesinde önemli yerlere ulaşabilirler. Başarı için mutlaka çalışma yapmaları gerekmektedir. Doktorluk mesleğinde zorluklarını yaşamalarına rağmen insanlara yardım etmek etmek mutluluk vericidir. Gerektiğinde doğu görevleridne canları pahasına insanlara yardım etmek için çaba sarfetmektedirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu