Teknoloji

Fazla Oyun Oynamanın Sakıncaları Nelerdir

Günümüzde büyük küçük demeden her yaştan insan telefon ve bilgisayarlarda saatlerce oyun oynayarak bağımlı hale gelmişlerdir. Hastalık derecesine gelebilen bu durum hem bedenen hem de ruhen insanlara büyük zararlar vermektedir.

Fazla oyun oynamanın sakıncaları nelerdir? 

Diye sorduğumuzda uzun süreler boyunca oyun oynayan insanlar hareket etmedikleri için kas ve eklem ağrıları gibi problemlerle karşı karşıya kalmaktadırlar. Ekrana sürekli baktıkları için gözleri de bir müddet sonra bozulmaya başlayacaktır. Oturuş pozisyonundan dolayı bel ve boyun gibi bölgelerde pek çok rahatsızlık da görülmektedir. Sadece oynadıkları oyuna odaklandıklarından günlük yaşamındaki sorumluluklarını yerine getirememek ve o yüzden de çevresindeki insanlardan uzaklaşarak asosyal olmaktadırlar.

Uzun süre oyun oynayanlarda zaman kaybı daha fazla olur. Bağımlılık yapan oyunlar oynanmadığı zamanlarda sürekli zaman kaybettiriyor gibi hissettirir ve insanlar böylece oyunlara daha çok bağlanırlar. Fazla oyun oynayanlar bazen oyunda etkilenerek kendilerini oyunun kahramanı gibi hissederler. Bu belli bir süre sonra kişilik bozukluklarına yol açabilir. Cep telefonuna bilgisayarlarda oyun oynama bağımlılık olan kişiler aile bireyleri ile de irtibatı keseceğinden aile bireyleri arasındaki sevgi ve saygı bağı ortadan kalkar. Bazı durumlarda eşlerin boşanmasına kadar uzanan nahoş durumlar ile yüz yüze kalınmaktadır.

Fazla Oyun Oynayan İnsanlarda Oluşan Problemler Nasıl Çözülür?

Fazla oyun oynama ile ilgili problem yaşamamak için oyun oynama süreleri sınırlandırılmalı ve ne olursa olsun bu oyun sürelerinin dışına çıkılmamalıdır. Oyunlara takılıp kalmanın önüne geçmek için daha yararlı başka uğraşlar bulunmalıdır. Eğer fazla oyun oynamadan dolayı oluşan bağımlılık hastalık seviyesine gelmiş ise mutlaka bir uzman tarafından yardım alınmalıdır. Çocuklar için Okul rehberlik bölümlerinden, yetişkinler içinse psikolojik danışma merkezlerinden yardım alınabilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu