Okul

Geri Dönüşümün Doğaya ve Ekonomiye Olan Katkıları Nelerdir

Geri dönüşüm atık durumuna gelen ürünlerin tekrar işlenerek hammadde haline getirilip üretim alanında kullanılmasıdır. Dünya nüfusunun artış göstermesi üretimi ve tüketimi hızlı bir biçimde arttırmıştır. Atıkların boyutlarına artmaya başlamasıyla çevresel kirliliğin önüne geçilmesi için geri dönüşüme değer verilmiştir. Cam, metal, plastik, kağıt karton gibi maddeler toplanarak geri dönüşüm fabrikalarına götürülür. Burada çeşitli kimyasallarla karıştırılarak atık maddeler doğal hali olan hammadde haline dönüşürler. Hammadde olarak üretim fabrikalarına gönderilerek ürünler elde edilir.

Geri dönüşümün olması doğadan hammadde ihtiyacını azaltarak korunmasını sağlar. Doğadan aldığımız hammaddeler doğada kalarak gelişmesini sağlayacaktır. Endüstriyel olarak ihtiyaçlar azalır doğa da kendisini devam ettirmiş olur. Kağıt ve karton gibi ihtiyaçlar için ağaçlar kesilirken geri dönüşüm kesilmelerin önüne geçmektedir. Toprağın gelişimine mineral sağlayan çeşitli yapılarda bu sayede korunmuş olunur.

Geri dönüşüm uzun vadede hem ülke hem de insanlara ekonomik destek sağlar. Hammadde ihtiyacı azalmasıyla birlikte üretim maliyetleri düşer. Ekonomik olarak ihtiyaçlar daha ucuza geldiğinden satış fiyatlarında da düşüş olmaktadır. Dışarıya bağımlı olmadığı gibi ülke kendi ihtiyacını kendi ülkesinden tamamlar. Paramız yurtiçinde kalarak ekonomimize güç vermektedir.

Atık miktarının azalması çevrenin korunmasını sağlar. Doğamız atıklardan zarar görmediği gibi daha uzun ömürlü olur. Geri dönüşüm sayesinde küresel düzeyde kirliliklerin önüne geçilir. Toprak, su, havanın korunmasında geri dönüşüm önemlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu