Hayvanlar Alemi

Hayvanların Soyu Neden Tükeniyor

Doğada yaşayan canlıların yanlış avlanma, yaşam alanlarının tahripleri yüzünden nesli tükenme noktalarına kadar geldi. İnsanların gıda ve giyim ihtiyaçlarını karşılamak için düşünmeden yasak olmasına dahi avcılıklarına devam etmişlerdir. Soyları tehlike altında olanlar ise koruma altına alınarak avcılığa yasak getirilmiştir. Yasaklara rağmen insanlar eğlence ve kazanç düşünerek avcılıklarına devam ettiler. Kendi yaşamlarını güzelleştirme çabasına girerken canlı yaşamları daima olumsuz olmuştur.

Besin zinciri devamlılığını sağlayarak ekolojiyi koruması gerekirken canlıların neslinin tükenmesi düzeninde bozulmasına sebep olmaktadır. Hayvanlar beslenemedikleri, doğadaki görevini yerine getiremediği takdirde ufak tefek eksiklikler zaman içinde dünya üzerinde büyük problemlere sebep olabilmektedir.

Kedilerin soyu tükenmeye gelmesi ile birlikte Avrupa’da başlayan veba hastalığında milyonlarca kişi hayatını kaybetmesine neden oldu. Buna benzer şekilde kediler dost edinilmiş öldürülmesinin önüne geçilmiştir. Kusursuz çalışan bir saat düşünürsek eğer bir parçası eksildiği takdirde görevini tam anlamıyla yerine getirememiş olacaktır. Diğer parçalarında doğru şekilde çalışmasına engel olması tüm canlı yaşamı için global tehlike oluşturur.

Av yasakları hayvanların soyunu önlemeye yetersiz kalıyor, kaçak avcılar yüzünden bir çok canlı henüz yavru iken avlanıyor. Hayvanlar henüz büyümeden hayatlarını kaybediyorlar. Üreyemeden önce yok olmaları her geçen gün azalmalarına sebep olmaktadır.

Hayvanları korumak için onlarla dost olunmalıdır. Onlardan ihtiyaç duyduğumuz deriler, etler, ürünlerden uzak durarak doğayı korumalıyız. Arılar, böcekler olmasaydı bugün çiçekler çoğalamaz dünya için kuraklık başlardı. Herkes görevini yerine getirmeli, bencillikten kurtularak çevrelerini düşünmelidir. Başta devlet adamları buna engel koymaları gerekir, umursamaz görünmesine rağmen dünya için tehlike arz etmektedir. Gün gelecek insanlar bir damla su için savaşacaklar.

panda

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu