Okul

Mineral Nedir

Mineral doğal yolla oluşan katı bir maddedir. Homojen bir yapıya sahiptir. Mineraller belirli bir formüle sahiplerdir ve katı özelliğe sahip olmasına rağmen sıvı haldelerdir. Gerekli sıcaklık ve basınç koşulları sağlandığında mineraller oluşur. Mineraller dokuza ayrılır. Bunlar Elemanlar, Sülfürler ve benzerleri, Haloidler, Oksit ve hidroksitler, Nitrat karbonat ve boratlar, Organik mineraller, Silikatlar, Sülfatlar ve kromatlar, Fosfatlar arsenatlardır.

Enzimlerin çalışabilmesi, hormonların üretimi, kemik gelişimi ve vücuttaki pek çok önemli olayın gerçekleşmesi için minerallere ihtiyaç duyulmaktadır.

Minerallerin Faydaları Nelerdir?
Vücutta birçok mineral bulunmaktadır. Bunlardan bazıları kalsiyum, bakır, iyot, demir, kromdur. Her bir mineralin farklı faydaları vardır.

Kalsiyum Mineralinin Faydaları
Vücudun kemiklerinde bulunan bu mineral vücutta eksik olduğunda kemiklerde çatlama ve kırılma kolaylaşabilir. Sırtta ve dişlerde ağrılar olabilir.

Bakır Mineralinin Faydaları
Bu mineral karaciğerde toplanır. Vücut dokusunun sağlığı açısından önemlidir. Bakır miktarı beyin sinirleri içinde çok önemlidir.

Krom Mineralinin Faydaları
Hormonlar için önemli olan krom minerali vücuttaki basit şekerin parçalanmasına yardım eder. Kolesterol düzeyi de krom minerali sayesinde dengede tutulur. Bu mineraller ve daha birçoğu vücut için önemli rol oynar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu