Genel Kültür

Özel Plaka Fiyatları Ne Kadar

Özel plakalar kişilerin ad, soyadı veya kurum adını taşıyan isimlerde olmaktadır. Kendi istediğiniz harf ve sayıda plakanızı seçebiliyorsunuz. Özel plaka olduğundan dolayı yıllık olarak vergi ödemeniz gerekiyor. Tercih edilmeyen plaka olduğundan dolayı genellikle zengin kişiler tarafından tercih edilmektedir.

Örnek olarak özel plakalar 34 GS 1905 bu şekilde olmaktadır. İl kodu dışında diğer kesimleri sizin tarafınızdan belirleniyor.

Plaka almak isteyenler için 2.000 TL gözden çıkarmanız gerekecektir. Trafik tescil şubelerinden almanız gerekmektedir başka bir kurumla ilişkiniz olmadan temin edeceğiniz yerdir. Yıllık olarak bir miktarda vergi ödemeniz gerekiyor. Bunların hiç biri olmadıysa şansınıza önemli bir plaka çıkarsa satışını yapabilirsiniz.

Özel Plaka Nasıl Alınır?

Size özel plakanız olsun istiyorsanız plaka adresinizde ikametgahınızın olması gerekir. Özel plakayı ikamet etmediğiniz bir yerde almanız mümkün değildir. Sıfır araçlar ile il dışında plaka almanızda mümkündür. 34 ile başlayan bir araç plakanız varsa eğer bunu değiştirmeniz mümkün olmaz.

Şirketler için özel plaka almak mümkün. İlçe emniyet müdürlüğüne başvuru yapmanız takdirde şirket adına özel plaka çıkartabilirsiniz. Şirket imza sirküleri, son 6 aya ait faaliyet belgesi, vekalet belgeleriniz ile beraber ilçe emniyet müdürlüğünde yapacağınız başvuru sayesinde çıkartabilirsiniz. Olumlu sonuçlanmasında 5-15 bin lira arasında yıllık vergi ödemeniz gerekecektir.

özel plaka

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu