Menu

Pudu Nasıl Bir Hayvandır

Pudu denilen hayvan Güney Amerika merkezli geyikgiller ailesine mensup bir hayvan ırkıdır. Yeryüzünde en küçük geyikgiller ailesinden olan Pudular tavşandan sadece biraz büyüktür. Kuzey pudusu ve güney pudusu olmak üzere iki cinsi mevcuttur. Puduların fiziksel özelliklerine bakıldığında oldukça küçük bir hayvan oldukları görülmektedir. Puduların omuzlarının yüksekliği 25 45 cm arasındadır. Puduların boyları ise 65 ile 80 cm arasında değişmektedir. Bu ırkın ağırlıkları ise 6 kg ile 15 kg arasında değişiminin göstermektedir. Bacakları oldukça kısa ve fiziksel görüntü itibari ile oldukça cılız ve tıknaz bir yapıya sahiptirler. Çok küçük ölçüde boynuzları bulunan Puduların boynuzları tüylerinden dolayı görülememektedir. Kuzey pudusu genellikle dağlık arazilerde yüksek alanlarda yaşarken güney pudusu ise genellikle ormanlık alanlarda yaşamaktadırlar.

pudu

Pudular genellikle geceleri gizli bir yaşam sürerek yaprak, çiçek gibi bitkilerle beslenmektedirler. Kısa boylu olmaları nedeni ile engelleri kolay aşabilmekte ve yüksek yerlere kolay tırmanabilmektedirler. Genellikle pudular yalnız yaşamayı tercih ederler. Sadece çiftleşme zamanlarında bir sürü haline gelebilmektedirler. Çiftleşme durumu bittiğinde yeniden yalnız yaşama dönmektedirler. Pudular geyikgiller ailesinden olduğu için normal geyikler gibi tek seferde tek bir yavru dünyaya getirirler. Yaklaşık olarak 20 yıllık ömürleri vardır. İnsanlar ile birlikte yaşamaya elverişli bir hayvan türü değillerdir. Günümüzde puduların soylarının tükenmesi tehlikesi mevcuttur.

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir