Genel Kültür

Uçak Mühendisi Maaşı

Uçak mühendisliği günümüzün en çok ihtiyaç olan mesleklerindendir. Meslek alanlarında yükselişe geçip kişilerin maaşları oldukça yüksektir. Hava taşımacılığı her geçen gün gelişmesiyle birlikte sektörde çalışacak yeni genç beyinlere ihtiyaç duyuluyor. Havada uçan her aracın tasarımından projesine, üretimi, geliştirilmesi, bakım, onarım, işletim ve çalışma sistemlerine kadar ilgilenen kişidir.

Uçak Mühendisinin Görevi
Hava taşıdı için çeşitli tasarım ve projeler hazırlar. Modeller üzerinde denemeler yaparak uçak için uygun parçalar üzerine dururlar. Üretimden sonra uçuş denemesi ile birlikte gözlemleme altında bulunur. Belirli bir saatten sonra uçuşa uygundur kabulü görülerek mühendis görevlerini devam ettirir.

Mühendislerin kullandığı aletler ölçüm aleti, bilgisayar, hesaplama, teknik çizimler için cetvel, test aletleri ve cihazlar başta olmak üzere çeşitli şekilde çalışmalarını sürdürür.

Uçak mühendisliği kolay meslek olmadığından dolayı kişilerde aranan özellikler ise üst düzey akademik bilgi, uzay ilişkilerini anlayabilen, matematik ve fizik kurallarını tanıyan, tasarım gücü, yaratıcılık, sabırlı ve sorumlu olmak ile tamamlanır.

Uçak Mühendislerinin Maaşı
Türk hava yollarında uçak mühendislerine ödenen maaş miktarı 2012 yılının istatistiklerine göre 5.104 TL olarak ifade edilmiştir. Son 2 yılda yapılan değişikliklerle minimum alacağınız ücret 5.000 TL olup özel bir uçak şirketinde ise rakam 10.000 TL üzerine çıkabiliyor.

uçak mühendisliği

2 Yorumlar

  1. Uçak mühendisi olmak istiyorum.Bu bölümle ilgili bir okul seçtim.İnşallah başarılı olurum

  2. THY deki bu rakamlar burut maaş olup elinize ,burut maaşın %72 si geçer ki bu net maaşınız oluyor ;-)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu