Okul

Ülkemizde Yürütme Organının Bağımsız Olmasının Önemi Nedir

Ülkemizde güçler ayrılığı ilkesine dayalı olarak yasama, yürütme ve yargı organlarınca yönetilir. Cumhurbaşkanı, başbakan ve bakanlar kurulu yürütme organını oluşturmaktadır. Yürütme yetkisi bağımsız olması ülkenin geleceğine yönelik planlar çalışmalar ve hizmeti en iyi şekilde yerine getirilmesini sağlar.

Yargı yetkisini yürütme organı üzerinde olumsuz etki bırakmamalıdır. Kanunlar çerçevesinde dahilinde kanunsuz işler varsa yalnızca mücadele etmesi gerekmektedir. Kanunlara aykırı durumlarda müdahale ederek alınan kararın iptal edilmesi mümkün olmaktadır. İptal edilen kararların yerine yürütme yeni bir kanun hazırlayarak bunu uygulamaya koyar.

Bağımsız yöneticiler halkın özgür iradesi sonucunda göreve gelerek en doğru şekilde görevlerini yerine getirirler. Yürütme organı ülkenin gidişatında ne önemli rolü üstlenir. Güvenliğimiz, halkın refahı, geleceği ve yaşamına dair çeşitli işlerde çalışmalar yapar. Ülke de işlerin doğru şekilde yürümesini yürütme organımıza borçlu olduğumuz gerçektir. Her türlü çalışma, geliştirme, projelerin hepsi ona bağlıdır.

Yürütme organının görevleri;

Tüzük çıkarmak
Kanun tasarısı hazırlamak
Bütçe ve hesap kanunu tasarısı hazırlamak
Milli güvenliği sağlamak
Silahlı kuvvetlerin yurt savunmasını yapmasına destek olmak
Genelkurmay Başkanını seçmek
Kanun hükmünde kararname çıkarmak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu