Menu

Üzüm Çekirdeği Yağının Faydaları

Üzüm çekirdeği diyerek görmezlikten gelinmemeli. Yediğimiz iri üzümlerin içinde bulunan çivitleri hafiften ekşimsi tat bıraksa dahi şifasını göz ardı etmemeliyiz. Şifa deposu olduğu gibi üzüm çekirdekleri kozmetik, sağlık, yağ üretimi gibi alanlarda kullanılmaktadır.

Üzüm çekirdeğinden İspanya ve Arjantin gibi ülkelerde üzüm çekirdeği yağı üretimi yapılmaktadır. İtalya ve Fransa üzüm çekirdeğinden faydalanan önemli ülkelerdendir. Bilimsel araştırmalara göre üzüm çekirdeği bir çok tohumdan daha etkili ve yararlı olduğu gözlemlenmiştir.

Kalp ve damar sağlığı
Üzüm çekirdeğinin içinde bulunan maddeler sayesinde kalp ve damar sağlığını koruyucu etki sağlamaktadır. Kötü kolesterol seviyesini düşürdüğü gibi koroner kalp hastalıkları sorunlarını önlemektedir. Kalp ve damarda plak oluşumunu önleyerek kalp dostu olmaktadır. İyi kolesterol düzeyini belli bir seviye de tutmuştur.

Akne ve dermatite faydaları
Üzüm çekirdeğinde bulunan linoleik asit akne, dermatit ve alerjik reaksiyonları önlediği bilinmektedir. Alerjik sorunu yaşayan kişiler için birebir olmaktadır. Üzüm çekirdeği yağının cilt sorunlarına iyi geldiği gibi sivilce lekelerini önlemektedir.

Hemoroid önleyici
Üzüm çekirdeğinde bulunan yağ sayesinde hemoroid oluşumunu önlemektedir. Bağırsakların sağlıklı çalışmasını sağladığı gibi dışkının vücuttan atılmasını kolaylaştırır. Kanamalı enfeksiyonları önlemektedir.

Varis önleyici
Üzüm çekirdeğindeki yağ damarların genişlemesini önlemeye yardımcı olarak bacaklarda çıkan varisleri önler. Kan akışını düzene koyduğu gibi bacaklardaki varislerin oluşumunu engelleyicidir.

Güzelliğe faydaları
Üzüm çekirdeği yağı nemlendirici olarak vücutta kullanılabilir. Cildi besleyici etkisi sayesinde koruma ve pürüzsüz hale getiren etkisi bulunmaktadır.

Cilt toniği olarak kullanılabilecek yapısı bulunmaktadır.

Vücuttaki antioksidanların atılmasını sağlar, ciltteki yağların erimesini sağlayarak sıkı ve gergin cilde sahip olabilirsiniz.

Üzün çekirdeği yağı cildi güneşten koruyarak cilt kanseri oluşumuna engel olur.

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.