Okul

Söz Var İş Bitirir Söz Var Baş Yitirir Deyiminin Anlamı

Deyimler Türkçemizi güzelleştirdiği gibi bize uzunca anlatılmak istenilenleri kısaca anlatarak ders çıkarmamızı sağlar. Her insan akla ve özgür iradeye sahiptir. Günlük hayatımız içinde işler yaparak becerilerimizi gösteririz. İnsanlarla iletişim kurarken ağzımızdan çıkacak söz çok büyük şekilde etkiler yada etkilemez. Söyleyeceğimiz sözler iş bitirir de baş yitirir de ne olacağını bilemeyiz.

Söyleyeceğimiz cümlelerin doğru olması bizim faydamıza olur. Ağızdan çıkan söz insanı vezir de yapar rezil de nasıl söylendiği de çok önemlidir. Kimi insanlar cümlelere dikkat etmeden önce söylediği söz sayesinde etkiler. Sözü söyledikten sonra hatasını çeken kendimiz olacağından dolayı sonunu hesaplamamız gerekiyor. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkartır sözünde olduğu gibi güzel konuşmanın önemini anlatır.

Kimi insanlar tarafından kullanılan cümleler insanları etkileyerek saygı kazandırır. Düşünmenden kurulan cümlelerin hatasını daha sonra kendileri çekmek zorunda kalırlar. Yerli yersiz konuşulmaması gerektiği gibi söylenecek sözün değeri yüksek olmalıdır. Gerektiğinde bir kez daha düşünerek karar vermeniz gerekmektedir. Sözünüz etkili şekilde olması insanları etkiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu