Okul

Ramazan Ayının Önemi Nedir?

Müslümanlar için Ramazan ayı diğer aylardan çok daha değerlidir. On bir ayın sultanı olarak bilinir. Kur’an-ı Kerim indirilmeye başlandığı ay olarak kabul edilmiştir. İslam dini ilk olarak Ramazan ayında doğmuştur. Bin aydan daha hayırlı olduğundan bahsedilir. Alim insanlar İslam dini için Ramazan ayının değeri ölçülmediğinden bahseder. Ramazan ayında şeytan bağlanır kötülük dünyadan uzaklaşır. İbadet edenlerin günahları bağışlanacağından bahsedilir.

Ramazan ayı, Allah Teala’nın müminlere hediyesidir. Oruç tutup, iyilik ve güzellik ayıdır. Tövbe ve duaların edildiği, günahların bağışladığı mübarek aydır.

Bu ayda işçilerin işi hafifler, ibadet etmeleri kolaylaşarak ibadetlerini yerine getirirler. Kolaylık sağlanır onlar rahat bir şekilde ibadetlerini yaparlar. Ramazan-ı şerif ayında Resulullah esiri azat eder, her istenileni verirdi. Bu ayda yapılacak işlerin hayır getirdiği ve kolaylık sağlanacağı ay olmuştur. Bu ayda ibadet edilerek günahların af dileneceği aylardan olarak gösterilir. Allahü Tealanın rızasını kazanmak için en güzel aylardan olmuştur. Ahiret hayatını güzelleştirerek güzel geçmesini sağlayan aydır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu