Filler Ne Yer? Nasıl Beslenirler

Dünyanın en ağır ve en büyük boyuta sahip kara hayvanıdır. Yabanı hayvanlardan biri olarak evcilleştirilerek insan dostu olabiliyorlar. Ülkemizde fil yetiştiriciliği yapılmamakta. Sirklerde ve doğal yaşamlarında filleri görmek mümkündür. Filler ağırlıkları ve büyükleri bakımından çok güçlü canlılardır. Hortumlu, otçul memeli hayvanlar olarakta bilinirler. Üst çenelerinde bulunan dişlerini kullanarak kendilerini savunurlar. Kalın derileri sayesinde kendilerini hayvanlara karşı korurlar. Filler Asya ve Afrika topraklarında yaşamlarını sürdürürler.

Filler genelde sulak ve besin kaynaklarının bol olduğu yerlerde yaşarlar. Mevsimlere göre göç eden canlılardır. Filler günlük olarak 225 kg yakın ot yerler, 200 litre kadar su içerler. Hortumları su içmek ve besinleri ağızlarına götürmek için kullanırlar.

Filler nasıl su içer?
Su içmek için hortumlarını kullanırlar. Suyu hortumlarına aldıktan sonra ağızlarına boşaltarak su ihtiyaçlarını karşılarlar. Fillerin hortumları aynı zamanda yemek, savunma için kullanılır.

Filler nasıl ot yer?
Filler yerdeki ve ağaç dallarındaki otları besin kaynağı olarak görür. Hortumları ile uzanarak kopardıktan sonra ağızlarına götürerek beslenirler. Hortumları olmadan beslenmelerinde büyük sıkıntı yaşarlar. Büyük cüsseleri bakımından yere uzanarak yiyemezler.

Filler nerede yaşar?
Fillerin anavatanı Afrika ve Asya kıtalarıdır. Hindistan’da çok görebileceğiniz hayvandır. Filler yaşamlarını bitki örtüsünün yoğun olduğu bölgelerde sürdürürler. Beslenme ve neslini devam ettirebilecek kadar besine ve su kaynağı varsa orada çoğalırlar. Aynı zamanda fillerin gebelik süreleri 610 gündür.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here