Okul

Yaşanılan Ortamların Temizliği İçin Neler Yapılabilir

İnsanlar yaşamlarını temiz alanda çok daha sağlıklı ve uzun şekilde sürdürürler. Temizliğin insanların temel ihtiyaçlarından görülür ve sürekli olarak karşılaması gerekir. Yaşadığımız ortam sağlığımızla doğrudan etkilidir. Kişisel ve çevresel olmak üzere iki çeşit temizlik vardır.

Kişisel temizlik beden sağlığı ve beden temizliği olmaktadır. Kişi saç, sakal, tırnak, tüy temizliğini yaparak sağlıklı biçimde yaşamını sürdürür. Sağlıklı olmak için kendi temizliğine dikkat etmesi gerekir. Kişisel temizlik yapıldığı takdirde hastalıklara yakalanma riskimiz azalır. Devamlı olarak düzenli şekilde yapacağımız temizlik sağlığımıza en büyük katkıyı sağlayacaktır.

Beden temizliği koltuk altımız, etek altı, el ayak temizliği önemlidir. Dışarıdan geldiğimizde takdirde ellerimizi yüzümüzü yıkayarak mikroplardan arınmalıyız. Ev ortamı daha temiz olacağından dolayı çok daha güvenli hissederiz. Kişisel bakımı vücut temizliğimiz olacağından düzenli şekilde yapılması gerekmektedir.

Çevresel temizlik sağlığımızla ilgilidir. Banyo, mutfak, tuvalet, oturma odası, yatak odası, çalışma alanları, mahallemiz ve çevremizi kapsar. Tozlardan ve mikroplardan arınmış alanlar sağlıklı yaşamamızı sağlar. Çöpe atılacak eşyalar ortalıkta bırakılmayarak toplanıp temizlenmesi gerekir. Düzenli temizliğimizi yapmak çok daha sağlıklı yaşamamıza imkan tanır. Doğal çevre temizliği çöplerden kurtularak sağlıklı şekle yaşamamızdır. Etrafımızı kirli bırakmayarak toparlamalı ve temizlemeliyiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu