Pasif İçicilikten Nasıl Korunur
Pasif içicilik, tütün ve tütün ürünlerinden çıkan zararlı dumanları istemsizce solunması durumudur. Bu ürünlerden ortaya çıkan duman kişi tarafından içilmemesine rağmen ortama yayılarak solunmasına yol açar. Bulunduğu kapalı ortamda biriken sigara dumanının içmeyen birisi tarafından solunması durumunda olur.
Sigara dumanı soluyan insanlarda sigara içen birisi kadar astım, kanser, koah riski bulunur. Sigaranın dumanını solumak sigara içmekten farksızdır. Ev ortamında ve kapalı alanda sigara içilmesi durumunda ortama sigara dumanı dolar. Birikmesi sonucunda ev halkı sigara dumanını soluduğundan dolayı hastalığa yakalanma riski artar. Farkın olmadan kendinizle beraber çocuklarınız, eşinizi ve ailenizi zehirlersiniz. İleri de yaşayacakları hastalık riski artar. Sigara kullanmayan insanlar kullananlar kadar etkilenir. Pasif içicilik istem dışı olarak dumanın solunmasıdır. Çocuklu aileye sahip olanlar için oldukça zararlıdır. Henüz yeni yeni ciğerleri gelişmeye başlayan çocuklar sigara dumanından etkilenerek sağlık sorunu yaşarlar. Bugün olmasa dahi ileri de hastalıklara yakalanma riski artmış olur.
Sigara kullanan kişiler kapalı alanlarda içmemelidir. Dumanın belirli bir alana toplanması yerine açık havada içilmesi durumunda insanlar etkilenmez.