Okul

Tartışma Nedir

Tartışma kişilerin düşünce ve farklı görüşleri doğrultusunda anlatım biçimleri olarak görülebilir. İnsanlar kişilerin özel olarak düşüncelerin değişiklikleri ile oluşur. Tartışmalar insanların fikirleri sonucunda doğan anlatım biçimleri ile gösterilir. Karşıt olunması durumlarında, olayların ve düşüncelerin farklı görüşlerde yorumlanarak haklılıkları savunmasıyla ortaya çıkar. Farklı görüşler altında konuların çözümlenmesi adına, açıklığa kavuşarak kanıtlanması için yapılan çift taraflı görüşme konuşmadır. Tartışma insanların her konuda açık olduğunu gösterir. Kitap, film, makale, yazı, tiyatro gibi farklı görüşler tartışmaya açıktır.

Tartışmacı olmak sorunların çözülmesine sağlamaya yöneliktir. İnsanlar haklılıklarını göstermek adına birbirlerine görüşlerini sunarlar. Düşüncelerini ön plana çıkartarak tartışmacı yapı içerisinde inandırma çabasına girerler. Tartışmacı anlatımların insanların görüş ve düşüncelerini yansıtmasında kullanılmaktadır. Tartışmacı anlatım yazılarını incelediğimiz zamanda genelde insanların görüş ve düşüncelerin paylaşımlarının üzerinde durulmaktadır. Tek taraflı yazışlarda karşı tarafa söz hakkı doğmadan anlatımlar gerçekleşir. Açıklamaların her biri görüşe açık olmayarak kendisini gösterir.

Tartışmalarda esas olarak konu belirlenir, mekan seçilir ve başkanlık edecek kişi doğrultusunda sağlanmaktadır. Tartışılacak olan konuların olumlu ve olumsuz yönleri ele alınarak kendilerini göstermesi sağlanmaktadır. Tartışmacı insanlar sabırlı şekilde kendilerini ortaya çıkartırlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu