Okul

Söz Var Gelir Geçer Söz Var Deler Geçer Atasözünün Anlamı

İnsanlar sosyal varlıklar olmasından dolayı çevrelerinde birbirleri ile iletişim içinde olup görüşme ihtiyaç duyar. İyi ve kötü günlerinde birbirlerine daha yakın olmak için dertleşir birlikte güler eğlenirler. Yalnız yaşayamadıkları gibi başkalarıyla zaman geçirir, konuşma ihtiyacı duyarlar.

İnsanlar birbirleri ile iletişim halindeyken mimiklerini ve beden dillerini kullanırlar. Kurdukları sayısı cümleler insanların bulundukları duruma göre belirlenir. Güzel ve hoş cümlelerin kurulması insanların gönlünü hoş tutar gelip geçer, bazı sözler vardır söylendiği zaman insanın kalbini kırar.

Söz güzel olursa insanı hoş eder, kötü olursa yüreğini deler geçer zorda bırakır. Güzel sözler insanların yüreklerine hitap eder. Söz vardır gelip geçer, söz vardır deler geçer sözü dilin gücünü kuvvetini anlatır. İnsanı vezir de rezil de yapan dilidir, doğru kullanıldığı sürece insanlara olumlu katkısı olurken yanlış kullanımı kötülük bela getirir. Kalp kırmakta dilin üstüne yoktur, maksadı kalp kırmaksa söyleyecekleri fazlasıyla kalp kırabilir. Gönül yapmaksa güzel sözlerle insanların gölünü yapabilir. Kalbi kıranda onu tamir edende ağızdan çıkacak iki çift söze bakıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu