Okul

Doktorların Kullandığı Malzemeler

Doktorlar mesleki görevini yerine getirirken bir çok tıbbi cihazdan yardım alarak hastanın sorunun araştırır. Kullandıkları cihazlar ve kullanım alanları oldukça geniştir. Doktora ilk göründüğümüz zaman durumumuzu kontrol etmek için kullanacağı aletler şöyle;

Stetoskop, vücut içindeki sesleri dinlemek için ulanılan alettir. Kulaklık gibi kulağına taktığı noktalar ve ön tarafında küçük yuvarlak kısmı vücudumuza getirerek öksürmemizi ister ve gelen sesi dinler. Ses üzerinde kalbimizin veya ciğerlerimizde herhangi bir şüpheye rastlandığı takdirde araştırma hastanelerine gönderir. Vücudumuzun sesini dinleme cihazı olarakta kabul edilebilir.

Otoskop, dış kulak yolu ve zarının durumunu kontrol etmeye yarayan araçtır. Herhangi yırtınma ve zarar olması durumunda otoskop’ta gözükerek bizi kulak burun boğaz kliniğine gönderir.

Şırınga, ufak bir tüpün içinde bulunan maddeyi, ucunda bulunan iğne yardımı ile vücudumuza aktarmasını sağlar. Halk arasında iğne olarakta bilinir. Genellikle kişiler aşı olmak ve tedavi için iğne vurulurlar.

Tansiyon aleti, doktorların sıkça kullandığı aletlerin başında gelmektedir. Hastanın vücudundaki kan basıncını ölçmeye yarayan alettir. Cıvalı ve elektronik aletlerdir.

Otomatik elektroşok cihazı, kalp atışında ritim bozukluğu ve durma durumunda vücuda göğüs bölgesinden verilen şok sayesinde kalbin tekrar atmasını sağlamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu