Sorular Cevaplar

Atatürk Yaşasaydı Kaç Yaşında Olurdu 2022

Atatürk, 1881 yılında Selanik’te dünyaya gelmiştir. Çocukluk hayali asker olmaktı. Komşu çocuklarının askeri okula gitmesi, giydikleri üniforma çok hoşuna gitmiştir. Eğitim hayatını askeri okullarda tamamlamıştır. Dönemin askeri olaylarıyla genç yaşta tanışmıştır. Ülkenin içinde bulunduğu durumu göz önünde bulundurarak ülkesine hizmet etmeyi hedef bellemiştir. Asker olmak hayalleriyle Askeri Rüştiye ve İdadiye devam etti.

Harp Akademisinden subay olarak mezun olarak ordunun mensubu olmuştur. Kısa zamanda Osmanlı Devlet’inin değerli subaylarından biri haline gelecektir. Zeki ve çalışkanlığı ile çevresindekiler tarafından daima takdir edilmiştir. Vahdettin Han’ın yaverliğini dahi yapmıştır. Milli mücadele döneminde cephelerde komutanlık yaparak kısa zamanda paşalığa yükselmiştir. Ülkenin işgalden kurtulması için mücadeleyi başlatarak, halkın örgütlenmesini sağladı. Milli mücadelenin başarısı olması ile Türkiye Cumhuriyet’inin temelleri atılmıştır.

ataturk fotografi

İlk Cumhurbaşkanı görevini üstlenmiştir. Kurucu Cumhurbaşkanı olarak ülkede birçok yenilikler yapmıştır. 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet’i ilan etti. Türk milletinin kendi geleceğini kendi kurabileceğine karar vermiştir. Demokratik bir dünyada yönetimin etkili olması için mücadele etmiştir. İnkılaplar ve yenilikler yaparak batılı ülkelere yaklaşmıştır. Arapça yerine Latin alfabesine geçiş yapılarak eğitim ve öğretimi kolaylaştırmıştır.

Atatürk’ün vefatı siroz hastalığından dolayıdır. Bir yıl hastalıkla mücadele etmiş fakat hastalığa yenilmiştir. 10 Kasım 1938 yılında vefat etti. Öldüğünde 57 yaşındaydı. Bugün Atatürk yaşasaydı 141 yaşında olurdu. Erken yaşta vefat ederek aramızdan ayrılmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu