Okul

Balıkların Yaşam Döngüsü

Canlıların yaşam döngüsü doğumdan ölüme kadar geçirdikleri süre olarak görülmektedir. Bu süreç içerisinde gösterdikleri değişimler, yaşamsal olarak farklılıklar yaşam döngüsünü göstermektedir. Balıklar türlerine göre yaşam döngüleri birbirine göre değişkenlik gösterebilir. Balıkların yaşamları ortalama 20 yıl olmakta.

Balıklar dış döllenme ile çoğalan canlı türüdür. Yaşam döngüleri 20 yıla kadar ulaşabilmekte. Yumurtlama ile çoğalan balıklar dişi ve erkekler aynı yere yumurta ve spermlerini bırakırlar. Döllenme gerçekleşerek canlı ortaya çıkar.

Yetişkin balıklar yumurta ve spermlerini bıraktıktan sonra larva haline gelir. Zaman içerisinde larvalar gelişme göstererek konak anemona yerleşimine geçerler. Balıklar genç haline gelirler sonra olarak tekrar yetişkin haline gelirler. Balıkların yaşam döngüsü oldukça kısa haldedir.

Dişilerin yumurtalarını bıraktığı yerler rahat ve geniş olmaları gerekmekte. Olmadığı takdirde gelişme sorunları görerek ortaya çıkabilir. Annenin hem de doğacak yavrunun güvenliği için balıklar rahat olmalılar.

Yavru bakımınında bulunmazlar,
Dış döllenme görülür,
Solungaçlar tarafından kanları temizlenir,
Kalpleri iki odacıktan oluşur,
Pullarla kaplıdırlar,
Soğuk kanlı canlılar arasına yer alırlar.

balıkların yaşam döngüsü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu