Dinimizde Dövmenin Hükmü Nedir
İnsanlar eskiden beri vücutlarına çeşitli karışımlarla dövme yaptırmaktadır. Binlerce yıllık adet günümüze kadar ulaşmaktadır. Avrupa, Amerika, Asya, Afrika gibi ülkelerde gelmektedir. Süs şeklinde yapılan dövmeler bazı dinler tarafından kabul görmemektedir. En başta İslam dininde dövme yasaklanmıştır.
Cahiliye Arapları uzun yıllar boyunca dövmeler yaptırarak yaşam sürdürmüştür. İslam dininin gelmesiyle birlikte yasaklanmıştır.
Dövme bildiğimiz üzere derinin altına çeşitli maddeler iğne gibi kesici alet yardımıyla enjekte edilerek görüntü oluşturmakta. Zamanla birlikte deri altında yayılarak yeşilimsi renk bırakmaktadır.
Dövme yaptırmak sonucunda derinin altına yerleşir. Abdest ve gusül sırasında dövme derinin altında olduğundan dolayı sahih sayılmaktadır. Dövme derinin altında kalır ve derinin üstü yıkanır.
Bilmeyerek dövme yaptıran insan günahı işlemiş sayılır ancak Allah’tan af diler tövbe ederse inşallah kabul edilir.
Vücut üzerine yapılan geçici dövme caiz sayılmaz. Eğer dövme boya suyu derinin altını geçirmeyecek şekilde yapılırsa abdest ve gusle mani olur.
Buhari ve Müslim’de rivayet edilen hadislerde, Peygamber Efendimiz (a.s.m.) dövme yapmayı ve yaptırmayı yasaklamış, bunları yaptıranın Allah’ın rahmetinden mahrum kalacağını bildirmiştir.