Okul

Terzi Kendi Söküğünü Dikemez Kompozisyon

İnsanlar toplum yaşamında çeşitli işlerde kendilerini gösterirler. Kendilerini geliştirir, öğrenir ve becerilerini sergileyerek mesleklerini icra ederler. Mesleklerini yerine getiren kişiler işlerinde de çeşitli başarılar sergilemektedir. Becerilerini çalışarak para kazanmak uğruna sergilerler ama kendi işlerine gelince bir türlü fırsat bulamazlar.

Başkasına hizmet ederek veya eğlence amaçlı olarak hizmet ederler. Gün gelir kendi ilgi alanlarında kendi işleri olduğu vakit bir türlü fırsatları olmaz. Atalarımız terziler üzerinden örnek vererek güzel elbiseler, işler yapmalarına rağmen takılıp kaldıkları kendileridir. Elbiseleri yırtık pırtık olmalarına rağmen kendi elbiselerini dikecek vakti bulamazlar. Yapacakları her işte insanın kendi işi olduğunda hep sorunlarla karşı karşıya kalırlar. Düğmesi kopsa dahi bunu görmezlikten gelerek para kazanmak adına başkalarının işlerini görmeye devam ederler.

İnsanlar kendi işleri olduğunda zorunluluk olmadığını bilerek daha sonra yaparım diyerek geçiştirirler. Başkalarının işi daha cazip gelir ama bir gün zorunlu olduğunda kendi işlerini de yapmak zorunda kalırlar. Yaptıkları işler zahmetli ve sorunlu olarak sonraki zamanlara taşır. Atasözünde anlatılmak istenilen kısaca böyledir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu