Sorular Cevaplar

Cadılar Bayramı Nedir? Neden Kutlanır?

Cadılar bayramı, batı ülkeleri ve Hristiyanlarda her yıl 31 Ekimde kutlanan batıl inançtır. Düzenli olarak her yıl resmi tatil ilan edilerek insanlar kutlamalar için hazırlık yapar. Eğlenceli ve vakit geçirmeyi seven inanışlardan olmaktadır. İnsanlar evlerinin kapılarının önüne içi kazılmış bal kapakları koyarlar. Perili evler gibi evler süslenir, komşu evleri dolaşarak şeker toparlar. Ayrıca şeker toplanırken vermeyenlere şakalar yapılır.

Cadılar bayramında insanlar çeşitli kostümler giyer; trol, mumya, melek, cadı, peri, şeytan, hortlak gibi yaratıcı kostümler tercih edilir. Kapılar çalınır ve şekerler toplanarak gün geçirilir. Şakalar yapmakta günün özelliklerinden birisidir. Semboller doğrultusunda insanlar balkabağının içini kazıyarak mumlar koyarlar, evlerinin korkutucu olması onları eğlendirir.

Cadılar bayramının tarihçesi
Cadılar bayramı ile ilgili bir çok söylenti vardır. Bunlardan birisi 31 ekim hasat tarihi olmasıdır. Çiftçilik yapan kişilerin hasat mevsiminde topladığı ürünlere bağıdır. Güzel geçirenler için hoş karşılanır, az verim alanlar için yoksulluk ve sıkıntının habercisi olmaktadır. Ürünler beklenilenin altında olmasından verim kaybetmesine neden olmaktadır. 31 Ekim huzursuz ruhların dünyayı ziyaret ederek insanları lanetlediklerine inanılıyor. Hasat zamanının kötü geçmesi de kötü ruhlara bağlı olduklarını düşünüyorlar.

Cadılar bayramı hikayelere göre farklı şekillerde anlatılmaktadır. 31 Ekim tarihinde kutlamalar eğlenceler yapılarak günlerinin güzel geçmesini istediklerinden kutlamalar yapılmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu