Sorular Cevaplar

İnsansız Hava Aracı Nasıl Çalışır

İnsansız hava aracı(İHA), drone adıyla da bilinmektedir. Asıl olarak keşif amaçlı üretilmiştir. Ancak daha sonraları farklı amaçlarla da kullanım alanı bulmuştur. İnsansız hava araçları ikiye ayrılmaktadır. Bu ayrımı temel olarak kullanım şekilleri oluşturmaktadır. Biri uzaktan kumanda edilerek uçarken, diğeri ise belli uçuş planı dahilinde otomatik olarak havalanmaktadır.

İnsansız hava araçlarının kullanım alanının oldukça geniş bir yelpazeye yayıldığını belirtmek gerekmektedir. Özellikle askeri alanlarda kritik öneme sahiptir. Sınır kontrolü sağlamak için kullanılmasının yanında, sınır hattındaki hareketliliği de saptamaktadır. Ayrıca son zamanlarda yangınlara müdahale çerçevesinde kullanılmaya başlanmıştır. İnsansız hava araçları bir başka sınıflandırmaya daha tabi tutulmaktadır. Biri dinamik otomasyon sistemi kullanan İHA, diğeri ise kilometreleri aşan kontrol kapasiteleri İHA’lardır.

Gizli Güç İHA’nın Çalışması

Türkiye insansız hava aracı üretiminde üçüncü sırada yer almaktadır. Kritik öneme sahip olan İnsansız hava araçlarının çalışma prensibi de merak konusudur. Çok fazla çeşitliliğe sahip olan bu araçların en bilindik olan model, uzaktan algılama sistemidir. Bağımsız kumanda sistemleri İha’ların en önemli noktasını oluşturmaktadır. Kontrol edilerek, kumada sistemi ile belirli bir yükseklikte uçabilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu