Okul

İnsanlarda Yönetim İhtiyacı Neden Çıkmıştır

İnsanlar ilk zamanlardan itibaren yalnız yaşamaya başlamışlar ancak daha kaliteli yaşam sürdürebilmek toplum halinde yaşamaya geçmişlerdir. Tek başlarına üstesinden gelemediklerini birlik içerisinde hareket ederek aşabilmişlerdir. İnsanlar her bakımdan birbirine ihtiyaç duyar. Güvenlik, toplumsal ilişkiler, ticaret açısından daha iyi olabilirler.

Kendilerinden üstün gördükleri insanların izlerinden gitmeyi severler. İleri noktalara gelmek için önderlik edecek insanları takip etmişlerdir. Topluluklarda önde gelen isimlerin sözü sayılır saygı görürlerdi. İnsanlar tek başlarına ihtiyaçlarını karşılayamadıklarından dolayı birlik içinde hareket ederler. Yönetilmek isteyen insanlar kendi becerilerini ön plana çıkarmak için ister. Kendilerinin ulaşamadığını öncülük edecek birisinin izinden giderek ulaşabileceğini düşünür. Ülkelerin yönetimi de yöneticilere ait olarak halkın onların izinden giderek çok daha refah düzeye gelmesini sağlar.

Yönetilmek insanları özgürlüğü, adaleti, vicdanı, toplumsal düzeni getirir. Herkesin uyması gereken ahlaki kuralları benimsenerek kabul edilir. Aksi takdirde kabul edilmediği gibi toplumsal sorunlar çıkar. Herkes kendi birilerini yönetmek ister. Ortak hareket sayesinde sorunların üstesinden gelebilir önüne geçmeleri mümkündür. İnsanlar birilerini takip ederek çözüme kavuşabilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu