Okul

Bilişsel Gelişmeyle Sosyal Gelişmenin İlişkisini Açıklayınız

Gelişim fiziksel, bilişsel, duygusal ve sosyal anlamda gerçekleşir. Çocukların ve bireylerin gelişimlerini tamamlamaları kendilerine ve sosyal alanda faydaları dokunacak çalışmaları beraberinde getirmektedir. Sosyal alanda duygusal gelişimler, çocuğun kendisini ifade etme duygularını kontrol etme çabaları görülmektedir. Kendisi ve çevresiyle uyum içinde çalışma yaparak devamını getirmektedir. Çocuklarda gelişmelerin devamı için özel çalışmaların yapılması gerekmektedir. Sosyalleşmek bireylerin toplumda rol sahibi olmasını sağlar. Kültürün, örf ve adetlerin benimsenerek bir milletin geleceğinin devamlılığını sağlamaktadır. Çocuklarda sosyalleşme gelişmelerine ve öğrenmelerini kolaylaştıracak şekillerde olmaktadır. Davranışlar şekilleri geliştirerek öğrenimlerini kolaylaştıran olmaktadır.

Birey çevresindeki dünyayı tanıması, öğrenmesi ve aktif olarak zihinsel gelişime “bilişsel gelişim” denir. Bilişsel gelişim bebeklikten itibaren devam ederek yetişkinlik çağına kadar ilerlemektedir. Dünyayı anlaması ve düşünme yollarının gelişerek öğrenimi kolaylaştırmasında etkinlik gösterir. Akıl yürütme ve çalışma çabalarında önemli yere saihptir.

Bilişsel gelişimde etkin gelişim akıl yürütme, varsayım durumlarında mantıklı kararların alınması, kuralları daha yapısı yüksek şekilde geliştirerek öğrenilmesi olmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu