Okul

Florence Nightingale Kimdir

Modern hemşireliğin annesi olarak bilinir. Baş hemşire ünvanına sahip olduğu gibi tarihte ilk Hemşirelik okulunu açmıştır.

Florence Nightingale 1820-1910 yılları arasında yaşamıştır. Hasta bakıcılıkta önderlik etmiş birisi olarak 1854 yılında Kırım Savaşı sıralarında yaralı ingiliz askerlerine bakıcılık yapıp ilgilenmiştir.

Zengin bir ailenin kızıydı babası kültürlü bir adamdı. Yılın yarısını Londra’da geçirir geri kalan zamanınıda Avrupa’nın önde gelen şehirlerinde yaşardı. Küçük yaşından itibaren hastalara ilgi duymuş bakımları ile ilgilenmiştir. Genç kız olduğu zamanda hastalara ilgisi vardı ilgilenmeye devam ederdi. Hayallerinden vazgeçmeyim İngiltere’ye döndüğünde hastanede çalışıp hasta bakmaya başladı. Kırım savaşında İngiliz askerler oldukça zor durumdadır onlara bakacak kimseler olmadığını öğrenince harekete geçer. Kırıma gidip onlara yardım etmek istedi gidecek hemşirelerin başı yaptı. Bir grup hemşire ile birlikte kırımdaki askerlerin yanına gidip onların sağlık sorunları ile ilgilendi. Askerler tarafından çok sevilen Nightingale savaş bitince geri döndü.

Florence Nightingale Hastalığı
Balaklava’da gidip orada hastanede çalışmaya devam etti. Hastalığa yakalandı kendisini ölümün pençelerinde hisseti artık kimseye yardım edemezdi dönme kararı almıştır. 1856 yılında İngiltere’ye dönüp dinlenmeye başladı.

Florence Nightingale Hemşirelik Okulu
Bakım ile ilgilenemediğinden dolayı yardımseverliğini herkese yayma düşünceleri ona Hemşirelik Okulu’nu kurmasına neden olmuştur. Bir çok öğrenci eğitip onlara insanlara yardım etmesi için hastanelere göndermiştir. Günümüzde Florence Nightingale’ye duyulan sevgi ve saygı ile dünyanın dört bir yanında adına sağlık kurumları açılmıştır.

Hemşire Nedir?
Hastalıklardan korunam korusunda bilgilendiren aynı zamanda hekim tarafından önerilen tedavi yöntemini uygulamakta görevli kişidir. Hasta bakımı, uygulama, deneleme, izleyen kişi olarak kısaca anlatılır. Doktorun görevlendirdiği sorumlusu olduğu hastaların bakımı, beslenme, boşaltım, hareketleri, uyku, dinlenme, giyinme, temizlik gibi temel ihtiyaçları konusunda yardımcı olmaktadırlar. Acil durumlarda ilk yardım uygulamakla görevli kişilerdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu