Okul

İç Organlarımızın Yerleri Resimli

Vücudumuzu tanımak ve vücudumuzdaki organların yerini öğrenmek için size resimli anlatım yapacağız. Vücudumuzda bir çok organ yaşamsal faaliyetlerimizi sürdürebilmemiz için görev yapmaktadır.

Organlarımızı tanıyalım;

Kalp: İçi boş olan kalbimiz kanı pompalamakla yükümlüdür. Kanın vücudumuzda dolaşımını sağlar. Atar ve toplar damar kalbimize bağlıdır. Günde kalbimiz ortalama 100 bin kere atar. İnsanın hayatı boyunca 2.5 milyar kere atmaktadır.

Karaciğer: Protein üretilmesi, depolanması, sentezlenmesinde görev yapar. Şeker depolanmasında, kanda bulunan şeker miktarının ayarlanmasını sağlar.

Akciğer: Göğüs boşluğunda bulunur ve solunum sistemimizin parçasıdır. Nefes aldığımızda oksijen akciğerlerimize ulaşarak burada kanla buluşup vücudumuza dağılır. Oksijen alırız karbondioksit geri veririz.

Dalak: Karın boşluğunda midemizin arka kısmında bulunur. Eskiyen kırmızı kan hücrelerini yok eder.

Mide: Yediğimiz yemek ağzımızdan ilerleyerek yemek borusundan geçip sindirimin başlangıç noktası olan midemizde sindirilir.

İnce bağırsak: Vücudumuzda besinlerin sindirilmesinde midemizden sonra gelen aşamadır. İnce bağırsakta sindirilerek kana karışır. Sindirim tamamlandıktan sonra kalın bağırsağa yönlendirilir.

Kalın bağırsak: İnce bağırsaktan gelen atıklar kalın bağırsakta son kez daha sindirilir. Sindiriminden sonra atıklar anüs yoluyla vücuttan dışarıya atılır.

Böbrek: Vücudumuz sol ve sağ kısmında fasulye şekline benzeyen organımızdır. Protein parçalanması, üre gibi zararlı toksinlerin vücudumuzdan atılmasını sağlar.

Yemek borusu: Yediğimiz yiyeceklerin midemize iletilmesinde görevlidir.

Safra kesesi: Karaciğerden salgılanan safran burada toplanarak kullanılır.

Rektum: Kalın bağırsağın sonunda bulunan yerdir. Dışkı atılmadan önce rektum sayesinde tutulur.

iç organlarımız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu