Okul

Canlıların Yaşam Alanları

Canlıların yaşam alanları oldukça geniş alanlar olmaktadır. Su birikintisi, göl, dere, açık arazi, ormanlar, toprakların altında bir çok canlı ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bir taşın altında yaşayan solucanların dahi yaşam alanları vardır.

Doğru yaşam alanlarını bulmaları için hava, su ve besine ihtiyaç duyarlar. Canlılar yaşamlarını devam ettirebilmeleri için gerekli olmaktadır. Yeterli sıcaklığa da ulaşmaları uygun yaşam alanını seçmiş olurlar. Uygun yaşam alanlarına ulaştıklarında çoğalarak orayı kabullenirler. Yaşam alanlarında canlı ve cansız bir çok canlı olur. Saksıda yetişen bir bitkinin dahi yaşam alanı olur.

Karada, denizde ve toprak altında yaşayan canlılar vardır.

Karada yaşayan canlılar toprakta, sulak alanlarda ve ormanlarda yaşamlarını sürdürürler. Bunlar aslan, kaplan, solucan, fil, zürafa, geyik, böceklerden oluşur.

Denizde yaşayan canlılar suyun içinde yaşamlarını sürdürürler. Bunlar balıklar, yengeçler, ahtapotlar, kaplumbağa gibi bir çok canlıdan oluşmaktadır.

Toprak altında yaşayan canlıların yaşamları derinliklerde olur. Bunlar solucanlar, böcek türlerinden oluşur.

Canlıların yaşam alanları belirli özellikler doğrultusunda kendilerinin seçtikleridir. Birden fazla ortama uyum sağlayabilen canlı türü olmaktadır. Gözlerimizi görmediği canlılar dahi kendileri için yaşam alanları belirleyerek orada yaşamlarını sürdürürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu