Okul

Bal Tutan Parmağını Yalar Kompozisyon

Hayatımızda bir çok işe girer çalışırız. Çalıştığımız işler bize getirdiği verimlerden de aynı zamanda faydalanmaktayız. Yaptığımız iş başkasına faydalı olduğu gibi zamanı geldiğinde insanlarda kendi işinden faydalanır. Yararına ve iyiliği doğrultusunda kendi amaçlarında kullandıkları iş olmaktadır.

Baklavacıda çalışacak birisi nasıl başkası için baklava yapıyorsa, yaptıkları baklavalardan kendisi içinde alabilir, tadına bakar. İnsanlar ihtiyaçları doğrultusunda hareket etmektedir. Sahip oldukları ise ihtiyaçlarını karşılayacak durumlardan olmaktadır. Tatlıları yaparken kullandığı ceviz, şerbet gibi lezzetlerin tadına bakar. Atalarımızda insanlar çalıştığı işlerden faydalanabileceğini göstermek adına söylemiştir. Çaycı olan birisi istediği zaman kendisine bir bardak çay koyarak onun tadına varır.

Bal tutan parmağını yalar sözü halk tarafından bilinerek hoş karşılanmaktadır. Çalışan kişi içinden çalışarak insanlara fayda sağlar. Göz hakkı olduğundan dolayı çalışan kişiyi mahrum bırakmanız durumunda sizden kaçamak yaparak veya çalarak tadına bir şekilde bakar. Bal tutanın parmağını yalaması gerektiğini gibi onların hakkı verilmelidir. Hak verildiği sürece haksızlık olmaz ve işler düzenli olarak devam eder.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu