Okul

Dünya Ahiretin Tarlasıdır Kompozisyon

Tüm canlılar bir gün ölümü tadacak hadisinden yola çıkarak dünya hayatının bir imtihan olduğunu anlayabiliriz. Her canlı doğar, yaşar ve ölür. Çünkü dünya gelip geçicidir. Hiç kimse sonsuza kadar yaşayamaz, ölümle illa bir gün tanışacaklardır. İnsan kaderini kendi belirler, kendi yaptıkları geleceğini gösterir.

Nasıl ki dünyada insanlar çalışırsa karnını doyurabiliyor, ahirette de yaptığı iyilik ve güzelliklerin karşılığını alacaktır. Ne yaparsan kendin için yaparsın. Ahiret hayatı için ibadet etmek, ne kadar çok iyi ve hayırlı iş yaparsa o kadar yolu açık olur. Allah yolunda cihat edip şehit düşenlerde gelecekten faydalanır. Peygamber Efendimiz dahi hiç ölmeyecek gibi dünya malına mülküne düşkün olmamıştır. Dünyanın ahiret için çalışmak için zaman olduğunu biliyordu. İnsan sadece dünya için çalışırsa ahirette eli boş kalır. Hem kendi için hem ahiret hayatı için çalışmalıdır. Dünyalık işlerle ilgilenildiği kadar ahiret hayatı da düşünülerek ilgilenilmesi gerekmektedir. İnsan sadece kendini değil aynı zamanda geleceğini düşünmelidir.

İnsan dünya işlerini yapmalı, çalışmalı ve gelecek için hazırlıklı olmalıdır. İnsanlığa faydalı işlerde bulunmak insanlara büyük katkı sağlar. İyilik yapmak zor değildir, güzel şeyler söylemek güzel şeyler yapmak mümkün. Güçlü olanın değil mazlumun yanında olmak gerekir. Dünyada yaşam sonsuz değil ancak cennette sonsuz yaşamla tanışır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu