Okul

Haritalarda Hangi Bilgiler Gösterilir

Dünya üzerinden kuşbakışı ile bir yeri veya bir bölümü kapsayan küçültülmüş halde düzleme aktarılan görsele harita denir. Haritanın çizilmesi için kuşbakışı görüntü gerekmektedir. Araziler üzerindeki uzunluklar belirli oranda ölçülmelidir.

Haritaları incelediğimizde yararlanabileceğimiz çeşitli bilgiler yer alır. Ölçek, başlık, yön okları veya koordinatlar, amaç gösterilir. Harita çeşitlerine göre bunlar sanayi, madenler, nüfus, ulaşım, fay hatları, turizm, iklim, yağış, ülkeler, bölgeler, okyanus ve denizler gibi fiziki ve beşeri unsurlara yer verilir.

Yeryüzündeki dağlar, ovalar, vadiler, platolar, akarsular gibi birçok özelliği gösterir. Haritalar ülkelerin ve bölgelerin hakkında bilgi sahibi olmamıza yardımcıdır. Yükselti bilgileri de haritalarda mevcuttur. Haritalar yeryüzündeki tüm detayları gösterebilir. Özel olarak hazırlanmış haritalar istediğimiz türden bilgileri elde etmemize yardımcıdır.

Haritalar belirli bölge hakkında bilgi sahibi olmamıza yardımcı olan görsellerdir. Dünya haritasında ülkeleri, kıtaları, denizleri ve daha birçok detayı görürüz. İdari, siyasi, beşeri ve ekonomik, fiziki ve özel haritalar vardır. Hepsinde bulunan bilgiler birbirine göre farklılık taşıyabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu